Joost Vanhove, auteur De Spiegel van Helder Bewustzijn

Wie is Joost Vanhove?

Joost Vanhove, medeoprichter van opleidingscentrum GEA, is 33 jaar werkzaam als psychotherapeut, life-coach, mentor en trainer in persoonlijke ontwikkeling. In Het PAVA-Bewustzijnsmodel heeft hij zijn rijke ervaring met zeer diverse benaderingen op het vlak van bewustwording en zelfontplooiing gebundeld. Tegelijkertijd vormt dit model de synthese van de universele levenskunst, zoals ze vervat zit in heel uiteenlopende levensbeschouwelijke tradities. Dit model bevat tevens de nectar aan wijsheid van alle vrienden, collega’s en leraars die de auteur in de loop van zijn levenstocht het meest geïnspireerd hebben.

Biografie

Als kind was Joost Vanhove al gefascineerd door het creëren van nieuwe dingen. Op zijn twaalfde ontwierp hij gezelschapsspellen die hij op zijn klasgenoten losliet en bijschaafde tot ze de juiste mix hadden van spanning, uitdaging en onvoorspelbaarheid. Met woorden en klanken verzon hij nieuwe termen en combinaties, en ontwierp zelfs complete talen.

Na zijn basisopleiding in de taal- en letterkunde aan de Universiteit van Gent, vertrok Joost Vanhove naar Scandinavië, waar hij zich specialiseerde in neuro- en psycholinguïstiek aan de Universiteit van Uppsala. Hij was – en is – geboeid door de manier waarop taal ons denken en onze gemoedstoestand beïnvloedt, waarbij hij met name de effecten van de interne monoloog op het zelfbeeld en het geluksgevoel onderzocht.

In zijn honger naar kennis en drang naar zelfontplooiing volgde Joost Vanhove een groot aantal cursussen en opleidingen in binnen- en buitenland, onder meer op het vlak van coaching, yoga, intuïtieve ontwikkeling, hypnotherapie en energiewerk. Daarnaast was hij werkzaam als onderzoeker aan de Universiteit van Gent bij de subfaculteit Kennisleer en Wetenschapsfilosofie.

In 1989 trouwde Joost Vanhove met Els Van Hoogenbemt, die zich als homeopathisch arts verder specialiseerde in psychotherapie en intuïtieve ontwikkeling. Samen richtten ze Centrum GEA op, dat trainingen en individuele consulten aanbiedt voor zelfontplooiing en coaching. Naast opleidingen NLP, coaching, intuïtieve ontwikkeling en non-dualiteit, verzorgt het centrum een opleiding tot energetisch consulent. Els en Joost hebben twee kinderen, een zoon en een dochter. Van hun ouders hebben zij hun zin voor creativiteit geërfd, die ze toepassen binnen hun eigen vakgebieden, natuurkunde en architectuur.

Joost Vanhove heeft ruim dertig jaar ervaring als psychotherapeut, life-coach, mentor en trainer. Zijn kracht is het combineren van de meest effectieve invalshoeken van verschillende disciplines. Door het verbinden van zowel rationele als intuïtieve uitgangspunten creëerde hij coachingstechnieken die een diepgaand en positief veranderingsproces in gang zetten. In de loop der jaren heeft hij diverse methodes ontwikkeld op dit gebied, waaronder Zelf-Integratie, De Sleutel van Creatie, Helend spreken, De 7-generatie healingtechniek en Directe Emotionele Release.

In het PAVA-bewustzijnsmodel heeft hij zijn rijke ervaring met uiteenlopende therapeutische benaderingen gebundeld. Tegelijkertijd vormt dit baanbrekende model de synthese van de universele levenskunst, zoals vervat in de meeste levensbeschouwelijke tradities: het taoïsme, boeddhisme, sjamanisme, de gnostiek en verschillende vormen van non-dualiteit. Het PAVA-bewustzijnsmodel bevat de essentie van de wijsheid van de filosofen, leraren, collega’s en vrienden die de auteur in de loop van zijn leven geïnspireerd hebben. De publicatie van dit model vormt een belangrijke mijlpaal in het uitdragen van zijn passie: mensen helpen het beste in zichzelf naar boven te halen, op een manier waarbij een minimale interventie een maximaal effect heeft.

Joost Vanhove in 7 feiten

  • Geboren te Wevelgem, 19 april 1959

  • 33 jaar ervaring als coach, therapeut en trainer in zelfontplooiing en bewustwording

  • Richt in 1990, samen met zijn vrouw, Dr. Els Van Hoogenbemt, coaching- en opleidingscentrum GEA op

  • Geeft tussen 1990 en 1994 2 CD’s uit: Journeys en Solar, opgenomen met het STEM procédé (Subtle Timbre Envelope Modification) dat hij ontwikkelde, en waarvoor hij een bronzen medaille kreeg op het Internationaal Uitvinderssalon in Brussel

  • Publiceert in 2007 zijn eerste boek Het Gouden Geschenk, over de methode van Zelf-Integratie (om helemaal in het reine te komen met jezelf, je verleden en met de wereld) die hij ontwikkelde

  • Ontwikkelt tussen 2001 en 2016 het PAVA-bewustzijnsmodel

  • Publiceert in oktober 2016 zijn tweede boek De Spiegel van Helder Bewustzijn, waarin hij alle aspecten van het PAVA-bewustzijnsmodel voorstelt

De Spiegel van Helder Bewustzijn

De kortste weg om je innerlijke dialoog om te buigen tot ondersteunende boodschappen is door er zonder oordeel naar te luisteren.

Het verhaal achter het boek

Lees hier het ontstaansverhaal van het PAVA-bewustzijnsmodel en het boek De Spiegel van Helder Bewustzijn.